Перголи – Какво представляват и защо е хубаво да ги имате?

Пергола поставена на наш клиент от Експрес Жур ЕООД в гр. ВарнаНезависимо къде поставите ударението в думата пергола, във всеки един от случаите става дума за конструкции, които можем да видим често, независимо дали сме в градска среда или сред идилията на селото. Климатът в страната ни предполага наличието на над 230 слънчеви дни в годината, а това наред с всичко друго означава и, че желанието ни да търсим сянка е съвсем естествено. Затова и търсенето на перголи не намалява – напротив, в последните 5-6 години процентът на запитванията към нас е нараснал с повече от 20%. И така, какво точно е перголата и защо я препоръчваме на клиентите си: (още…)

Read More

Ролетни Врати – Предимството да си компактен

Ролетна врата поставена от Експрес Жур ЕООД в гр. ВарнаРолетните врати навлизат в ежедневието ни в последните три десетилетия, като интересът към тях става все по-голям, в което няма нищо случайно – те са преди всичко удобство. Удобство, защото пестят пространство, изолират напълно и са достатъчно надеждни, за да предпазят имуществото, когато са затворени. По всичко личи, че първоизточникът им са щорите, най-малкото защото функционират на същия принцип. А и имат сходни предимства. Къде можем да ги видим най-често? Много просто – те са особено предпочитани в търговските обекти и гаражите. Ролетните врати буквално пращат старите дървени двери с големи крила в миналото. Независимо дали се отварят навътре или навън, последните (още…)

Read More

Тенти – Ефикасен метод да се предпазим от слънчевите лъчи!

 

Тента поставена от Експрес Жур ЕООДТентите са най-разпространените покривала, предпазващи от слънчевите лъчи. Известни са от стенописи и папируси, виждаме ги в манускрипти и илюстрации. Тентите се произвеждали предимно от плат и представляват прости дървени рамки, върху които се опъва предпазваща от лъчите материя. Можем да ги видим като част от архитектурата на къщи, вили и и стопански постройки. Разбира се, в наши дни тентите са вече много по-сложи и функционални конструкции, произвеждани са от различни материали и имат широко приложение. Все пак основната им функция да правят сянка остава непроменена във времето. (още…)

Read More