Гаражна врата

Едва ли изобретателите на дистанционното управление през XIX век или пък Никола Тесла са предполагали, че освен за военни цели, то ще се използва и в бита. Но ето, че днес то вече не е лукс, а необходимост, когато се налага да се контролира от разстояние машина или уреди от бита, примерно дистанционно управляеми гаражни врати .

Видове автоматична гаражна врата, предлагани от Експрес Жур

На кой няма да му е приятно, без да слиза от колата си да може да отваря и затваря гаражната си врата. Няма да се налага в тъмнината, в пек, студ, вятър да притичвате набързо до вратата на гаража. Да не говорим за случаите, в които сте си забравили или загубили ключовете. В такъв момент всеки се упреква защо не си е поръчал автоматична гаражна врата.

Експрес Жур предлага три вида автоматизирани гаражни врати:

 • Ролкова или обикновена (врата с летящо крило) – вдига се вертикално и се намотва в компактна кутия, разположена в горната част на гаражната врата;
 • Ролетна – изработена от термоизолиращи двойни алуминиеви ламели с полиуретанов пълнеж, усилен монтажен механизъм на водачите;
 • Секционна – секционните гаражни врати са изработени от свързани отделни секции, които позволяват те да се отваря вертикално, като паралелно се навива и към тавана. Едно изключително удобно, компактно, незаемащо излишно място решение за вашия гараж – при това и с дистанционно управление.

Автоматизирана гаражна врата с дистанционно управление, устройство и действие

Експрес Жур предлага два типа автоматика за гаражна врата чрез инсталиране на ел. мотор:

 • с бутонно управление;
 • с дистанционно управление

Заради своето удобство и пестене на физически движения, най-предпочитани са гаражните врати с дистанционно управление.

Ние ви предлагаме висококачествени, безопасни продукти. Механизмите на нашите гаражни врати са с италиански произход и гарантирано качество, опасните за нараняване зони са с гумирано уплътнение, механизмът е снабден със защитни фотоклетки.

Видове модули за дистанционно управление на гаражна врата

Тук ви предлагаме информация за най-предпочитаните дистанционни модули за управление на гаражна врата.

 • Най-разпространеният дистанционният модул. Разработен е от двуканален релеен модул и дистанционно с два бутона. Захранването е 220 V. С единия бутон, при натискане се включва реле с дистанционно управление 220V, задвижващо двигателя – отваря гаражната врата. А с натискане на другия бутон, се включва другото реле, задвижващо затварянето на врата. За да работи на двуботонния принцип, дистанционният модул за управление на гаражна врата трябва да има крайни изключватели. Ако не разполага с такива – може да работи в два варианта:
  • докато държите натиснат съответния бутон – двигателят работи, пуснете ли го – спира.
  • натискате еднократно съответния бутон за движение надолу или нагоре, двигателя работи, натискате повторно – двигателя спира.
 • Дистанционен модул с три бутона, два крайни изключвателя и бутон ръчно управление. Бутоните са: нагоре, надолу и стоп. Може да се настроят до 20 дубликата на дистанционното за гаражна врата.
 • Модул реле с дистанционно и скачащ код. Предпочитан за по-големи кооперации и апартаменти. Може да се настрои за работа с до 400 дубликата на дистанционно за гаражна врата. Захранването е от 100 до 220V. Работи с дистанционно на 443 MHz – с фиксиран, променлив код или в комбинация. Има бутони за движение нагоре, надолу, стоп, вход за крайни изключватели, за датчик, за аварийна лампа при движение на гаражната вратата.
 • Блок за управление на гаражна врата с GSM. Подходящ за бутонно командване на движението, без да се носи дистанционно. Активира се чрез изпращане на SMS към модула или чрез приложение за телефон.
 • Едно от най-модерните – дистанционно със сензорен ключ и WiFi. Моторът за гаражната врата се задвижва, видно от наименованието му, чрез сензорно докосване на бутоните на ключа или на дистанционното, за да се движи нагоре, надолу, стоп. Или да се инсталира приложение на телефона и да управлявате двигателя от него, но съответно и той да е свързан към същия WiFi като на модема.

Програмиране на дистанционно за гаражна врата

Всички механични и електронни части към блока за монтаж и контролния блок за дистанционно управление се доставят от Експрес Жур с подробни инструкции за монтиране стъпка по стъпка, ако решите сами да извършите монтаж.

Самото програмиране на дистанционното също е с подробни инструкции.Но всяка платка за дистанционно управление е със своите особености.

Изисква се подробно запознаване с последователността при настройка, иначе е възможно платката да излезе от режима на програмиране и да срещнете трудности. За предпочитане е да се насочите за настройка към специалист на Експрес Жур или външен. Настройката на дистанционното управление е на цена, която ще ви компенсира усилията и нервите, които бихте изхабили, ако не сте специалист в тази област.

Поддръжка, дублиране, ремонт на дистанционно за гаражна врата

Експрес Жур предлага качествено и навременно гаранционно обслужване при монтаж на автоматизирани гаражни врати. Както и поддръжка, ремонт на дистанционни, бързо и навременно изработване на дубликат на дистанционно за гаражна врата.

Заключение

Както се убедихте, да управлявате гаражната врата от разстояние, с времето се превърна не само в усещане за лукс, но и в необходимост. Те пестят място, физическо усилие, компактни и удобни са. Издръжливи и стилни, ефективни и топлоизолационни, а много от моделите са енергоспестяващи.

Заповядайте в Експрес Жур и поръчайте своята автоматична гаражна врата и усетете чувството на лукс с дистанционното и задвижване. Обадете се или посетете онлайн магазина, разчитайте на качество и бързина. Очакваме ви!