Производство на ролетни врати във Варна от Експрес Жур.

Изправени сте пред дилемата за избор на ролетна врата и трябва да изберете между стоманена и алуминиева? Не може да се каже, че изборът е еднозначен. Видът метал при изработка на метални врати трябва да е съобразен с индивидуалните характеристики на помещението, предназначението му, местоположението, бюджетът ви и др. В тази статия ще се постараем да изтъкнем кое е най-важно при избора на единия и другия тип ролетни врати.

Кога изборът на стоманена ролетна врата е удачен:

 • Когато вашите гаражни врати са с по-голяма дължина от 600-620 см е естествено те да са с достатъчна устойчивост спрямо габарита си. Голямата площ изисква здравина и е необходимо при избора си да се ориентирате към стоманени гаражни врати.
 • Ако ролетните ви врати са оградни и се нуждаете от врати, които са част от ограда, портални врати, имайте предвид, че те често са по-дълги от 600-620 см. Това означава, че те трябва да са здрави, устойчиви на поривите на вятъра, а стоманените врати са именно такива. А това, че са оградни предполага, че са далеч от помещенията за почивка в сградата и силният шум, който издават, няма да пречи.
 • Възможно е вашите гаражни врати да са застрашени от удари – децата на улицата често играят там или мястото е ограничено, има опасност при маневриране съседите да ги ударят. Тогава правилният избор е стоманени ролетни врати. Те са по-устойчиви от алуминиевите на деформация от удар.
 • Ако помещението е в подземен етаж и там е сухо и проветриво и не се задържа влага, спокойно можете да изберете стоманени врати, няма нужда да се влагат повече средства за алуминиеви.
 • Ако разполагате с ограничен бюджет, е най-подходящо да изберете стоманени гаражни врати – цените ще са най-ниски и с гарантирано качество, във вариант без автоматика и в бял цвят.

Кога алуминиевата ролетна врата е по-подходящият избор:

 • Търсите шумоизолиращ ефект. Благодарение на двойните алуминиеви ламели с полиуретанов пълнеж (H= 77 мм.), се осигурява много добра шумоизолация в помещенията.
 • Трябват ви топлоизолиращи гаражни врати – тогава алуминиевите са с предимство, защото при изработка на метални врати от стомана се използва еднолистна стомана, а при алуминиевите се използват двойни ламели и полиуретанов пълнеж.
 • Алуминиевите врати са по-устойчиви на влага и не ръждясват, корозията е само по повърхността, но не и в дълбочина. Те са особено подходящи за райони с висока влажност.
 • Алуминиевите ролетни врати дават възможност за избор на десен, дори наподобяващ дърво, така екстериорът ще изглежда по-елегантен и красив. А при стоманените врати не могат да се предложат такива екстри.
 • Ако гледате в перспектива и държите на дълъг екплоатационен живот, тогава дилемата за избор на гаражни врати ще е в полза на алуминиевите. Те са доста по-леки, при дълга експлоатация по-малко натоварват механизмите и съответно издържат по-дълго време.
 • Със същите аргументи, като предния, в полза на алуминиевите врати е и положението, при което гаражни врати се ползват многократно през денонощието. Ако и вашият случай е такъв, алуминиевите ролетни врати са по-добрият избор – отново поради лекотата си, при интензивна експлоатация те ще са по-издръжливи.

“Експрес Жур” е основен производител на охранителни ролетни врати и гаражни врати, както за България, така и за страни като Украина, Румъния, Франция, Швейцария. При нас може да намерите отговор на всички ваши въпроси относно изборът на ролетни врати. Предлагаме ролетни и гаражни врати на цени, конкурентни на пазара, отговарящи на високия стандарт при производство, гъвкавост, естетика, качество и дълъг експлоатационен живот.