Ветроупорта завеса

Имате желание да си направите кътче в двора или вилата, искате покрита веранда, да разширите заведението си отвън – функционално, както за лятото, така и за зимата? Отговорът – ветрозащитни завеси. Те са средството, което прави тези замисли осъществими – това, което ще платите като цена за ветроупорни завеси е минимално, в сравнение с масивната конструкция.

Какво е ветроупорна завеса?

Ветроупорните завеси (кристални), са гъвкави прозрачни платна от PVC материал, обкантен с текстилни брезентни ивици. Те, като част на завесата, се монтират с нитове, винтове и заедно с кутията и водачите (ако имат такива), позволяват надеждно прикрепяне към конструкция.

Приложение на ветрозащитни завеси

Металните конструкции с механични ветроупорни завеси и ръчно управлявани такива се използват, да се обгради и защити едно пространство от дъжд, вятър, студ, сняг, да се обособи като помещение. Използват се за веранда, тераса, за беседки, външното пространство към заведения, като ветроупорни завеси за навеси. Като монтажа на ветроупорните завеси, ако е плътен и качествен, запазва топлината вътре (парников ефект).

Материал за ветроупорни завеси

Ветроупорните завеси се правят от ПВЦ “кристал” фолио с определена дебелина – 0,6 – 0,8 мм., устойчиво на UV лъчи и топлина и с дългогодишна експлоатация. Платната от ПВЦ фолио се обкантват с ивици от брезент с определена плътност – укрепят и предпазят кристалното фолио от цепене и разпъване.

Видове ветрозащитни завеси

На пазара има различни фирми за ветроупорни завеси, предлагащи тяхното разнообразие. Най-често срещани и използвани са:

  • ветроупорни завеси с механизъм;
  • ръчно задвижвани с редуктор или манивела;
  • ветроупорни завеси с водачи;
  • ветроупорни завеси с механизъм тип релса;
  • с двоен цип;
  • Автоматизирани и ролетни ветроупорни завеси.

Надеждност и устойчивост на ветроупорни завеси

Надеждността и устойчивостта на ветроупорните завеси е безспорна. Като годините експлоатация зависят също от:

  • плътността на фолиото и UV устойчивостта им, които различните фирми за ветроупорни завеси произвеждат и предлагат;
  • от разположението на обособеното помещение – гаранционните свойства на издръжливост на кристалното фолио са в диапазон от – 20 ÷ + 60 °C;

Надеждността зависи и от вида и качеството на използваните механизми. Примерно, ветроупорни завеси с водачи – цените им са по-високи от тези, с копчета и самонарезни винтове, имат по-висока надеждност.

Цветове на ветрозащитни завеси?

Повечето фирми за ветроупорни завеси има свои цветови гами. Други предлагат цветове по желание на клиента, като това, разбира се повдига и крайната цена за ветроупорни завеси.

Размер и монтаж на ветроупорни завеси

В зависимост от мястото, на което ще монтирате ветроупорното фолио, ще има и различие и в желаните размери на самите платна. Всяка фирма за ветроупорни завеси предлага размери в зависимост от мястото на обграждане. Има и някой особености – когато завесите се задвижват автоматично и се прибират в кутии, има граници на големината на платното. Пример: фирма “Експрес Жур” – ветроупорни завеси за Варна и страната предлага ветрозащитни завеси с кутия и водачи с максимално допустима ширина от 4 метра, с високо качество и, гаранция на съоръжението. Монтажът, в зависимост от вида на завесите се извършва с механизми на релси, с копчета, прикрепящи въжета, ципове, самонарезни винтове и др.

Почистване на ветроупорни завеси

Почистването на ветроупорните платна става лесно и бързо с вода, сапун или веро, но никога с препарати с абразивни частици.

Ветроупорни завеси – Цена

Различните фирми за ветроупорни завеси предлагат различни за цени. Всяка от тях извършва доставки на материали с различен произход и качество фолио, брезент, видове механизми и др. За да получите подробна информация за цената, може да направите конкретно запитване тук.

Къде да поръчам ветрозащитни завеси?

Изпишете в интернет търсачката си “ветроупорни завеси с механизъм”, “ветроупорни завеси Варна и страната” и ще намерите десетки фирми, при които да направите поръчки. Направите и проучване за доволни клиенти и отзиви, за да не се окажете измамени.

“Експрес Жур” е фирма за производство и монтаж на ветроупорни завеси за Варна и страната е с 30 годишно присъствие на пазара и хиляди доволни клиенти. Продуктите и осигуряват сигурна защита срещу неблагоприятните климатични условия, качествена работа, богата цветова гама, гаранционен сервиз и обслужване. Експертният им екип ще отговори на индивидуалните ви изисквания и проекти. За запитвания за размери, услуги, монтаж – посетете сайта на “Експрес Жур”.