Пергола от Експрес Жур

В днешно време удобството, наречено алуминиева пергола, има широко приложение – за обзавеждане и осигуряване на сенчесто място в градината или двора, вилата и обществени места.

Поставянето на алуминиева пергола в двора е едно изключително добро решение за максимален уют и комфорт на открито – особено, ако става дума за алуминиеви подвижни перголи, регулирани механично или автоматично. Така, независимо от времето навън, вие можете да му се наслаждавате, удобно разположени под перголата.

Къде може да поставите алуминиева пергола?

Алуминиева пергола може да се постави на различни места:

В градината, на балкона или външната открита тераса, като с нея ще си осигурите добра защита от дъжд и вятър, както и защитата от слънцето и жегата, която всеки желае през лятото. С нея можете и да си отделите място в двора, където спокойно да се храните или да пиете сутрешното си кафе.

  • Често тя се използва като вид преходно помещение, граница между къщата и градината.
  • Можете също така да я поставите около басейна, за да ви предпази от силното слънце и жегата.
  • Използва се и в заведения, паркове, кафетерии

Предимства на алуминиевите перголи

Лека конструкция. Едно от най-важните предимства на алуминиевата пергола е нейната лекота. За изработка на перголи от този вид се използват олекотени профили от алуминий, като конструкцията се заздравява със свързващи механизми. Макар и леки, здравината на тези алуминиеви профили за перголи може да се конкурира с профили от закалена стомана.

Здравина и устойчивост. Алуминиеви перголи се изработват от изключително лек, но здрав, алуминиев профил от висок клас, а конструкцията допълнително се усилва със свързващи механизми от неръждаема стомана.

Защита от слънце. Перголата от алуминиеви профили защитава от силното слънце. Освен това, тя притежава и UV защита.

Защита от дъжд, влага и сняг. Перголите са устойчиви на влага и не пропускат водата да премине през тях, а панелите имат малки водоотточни канали, които не позволяват водата да се задържа върху тях.

Висока устойчивост на вятър – до 100 км./ч. Устойчивостта на алуминиевата пергола на силни пориви на вятър е голяма – тя устоява на напорите на вятър със скорост до 115-117 км/ ч., така че здравината ѝ я прави предпочитан избор за дизайна на двора и градината.

Енергийна ефективност – тъй като перголите обикновено се прикрепят към основната сграда, те защитават от проникване на топлина през лятото, както и влага и студ през зимата.

Възможност за инсталиране на механично или автоматично управление, сензори (за дъжд, светлина, топлина) и други. Това я прави едно интелигентно решение към екстериора.

Възможност за избор, изцяло съобразен с виждането на клиента относно дизайн и цветове. Предлага се голямо разнообразие от модели и цветове, така че алуминиевите перголи да отговарят на всеки вкус.

За да се запознаете с разнообразието от цветове и дизайни на алуминиевите перголи, посетете expressjour.com.

Минимални средства и усилия за поддръжка. Една алуминиева пергола не се нуждае от сезона поддръжка, грундиране и боядисване. Алуминият е лесен за поддръжка материал – той не е като дървото, не гние и не създава предпоставки за олющване на лака или боята.

Алуминиева пергола – на цена, ниска и достъпна за всяко домакинство. Имайки предвид ползите от нея при поставянето ѝ, една алуминиева пергола е много сполучливо и дългосрочно вложение.

Недостатъци на алуминиевите перголи

Както всяко нещо, така и те имат своите недостатъци, макар и да са малко.

Монтажът. Алуминиевите профили се прикрепят по-трудно към твърдата земна основа, защото са твърде леки. Ако обаче се доверите на екипа от професионалисти на expressjour.com, ще си осигурите безпроблемен и бърз монтаж.

Имайте предвид, че през лятото профилите от алуминий задържат топлината от слънцето и след това я отдават дълго време.

Пресявайки плюсовете и минусите, заедно с разумната цена на алуминиева пергола, решението да се сдобиете с такава е оправдано и изключително благоприятно.

ЕКСПРЕС ЖУР ЕООД е дългогодишен, доказал се на пазара производител на висококачествени перголи. На страниците на сайта ни ще откриете цялото разнообразие от алуминиеви перголи, а ние ще ви осигурим професионално обслужване и консултации. Заповядайте при нас!