Дървена пергола изработена от Експрес Жур.

Перголата е висока външна конструкция, изградена от подредени напречни греди върху вертикални стълбове, които създават идеална решетка. Обикновено тя е свободностояща или прикрепена към сградата. Тези външни елементи са направени от устойчиво на атмосферни влияния дърво.

Какво представлява дървената пергола

Перголите се използват за създаване на сенчести пространства, защитени от слънчевите лъчи. Въпреки че блокират част от пряката дневна светлина, тяхната отворена покривна конструкция позволява на част от лъчите да надничат, създавайки приятна “шарена сянка” в двора.

Дървените перголи осигуряват перфектното място за почивка във всеки двор, разграничавайки го от другата част от отвореното пространство и създавайки едно уютно и красиво кътче, където можете да релаксирате. Тяхната конструкция предразполага добавянето на декоративни елементи и растителност, цветя и други украшения, които да допринесат за създаването на идеалното кътче за почивка и кафе у дома.

Дървена пергола или беседка – каква е разликата

Съществуват различни видове перголи. Тяхната основна характеристика, която ги различава от добре познатите беседки, е покривът им, който обикновено е отворен, така че въздухът да преминава през него. Перголите имат много по-прост дизайн и могат да бъдат добавени дори на веранда или на фиксирана конструкция. Те често се използват само за леко покриване на външно пространство, а не за пълното му затваряне. Дървените перголи добавят уединение към иначе откритите външни пространства, което може да бъде особено полезно за домове, заобиколени от многоетажни сгради.

Въпреки това те не се ограничават само до широки отворени пространства и дворове. Ако нямате голям двор или живеете в апартамент, но искате да добавите естетическия вид на дървените перголи у дома си, можете да изберете дървена пергола за тераса. Тя служи вместо обикновен навес, създавайки UV защита от слънчевите лъчи, докато едновременно с това позволява на въздуха да прониква.

Предимства на дървените перголи

Достъпна цена – Изграждането на мечтания двор може да бъде бавно занимание, което струва значителна сума пари. Не бихте ли предпочели да създадете открито пространство, което е едновременно красиво и евтино? Едни от основните предимства на на перголата са нейната достъпност и удобството ѝ. Тя създава перфектната зона за релакс у дома, докато същевременно не надвишава бюджета за подобрения на дома.

Персонализиране – Всеки собственик на жилище мечтае за възможността да направи своето пространство възможно най-красиво и уютно. Дървените перголи позволяват именно това – те са естетически издържани и създават едно естествено красиво пространство у дома, отговаряйки напълно на всеки индивидуален дом и уникалните предпочитания на собствениците му.

Разнообразие от стилове – Перголите са популярен избор за добавяне на сенчеста зона за почивка на открито. Ако търсите проста конструкция, която да ви помогне да добавите нотка стил и елегантност към задния си двор, дървените перголи могат да бъдат идеалният избор.

Лекота и лесна изработка – Обикновено видовете дърво, от които се изработват дървените перголи, са леки и с тях се работи лесно. Те могат да се режат в различни форми и размери, така че да създадете перфектната структура, която напълно да допълва естетиката на вашия дом и градина.

Възможност за персонализация и създаване на напълно затворено външно пространство – Ако искате да създадете уютно външно пространство, което е едновременно красиво и предпазва дворните мебели и зоната ви за релакс, можете да изберете дървена пергола със стъкло. Освен стандартната си структура, тя включва и стъклен покрив, поставен над гредите, който предпазва от дъжд и други неприятни метеорологични условия.

Недостатъци на дървените перголи

По-трудна поддръжка – Дървеният материал изисква по-прецизна поддръжка, редовно шлайфане и боядисване, докато другите материали се нуждаят само от периодично измиване. За да запазите дървото в най-добрия си вид, ще трябва да го поддържате периодично.

Издръжливост и здравина – Дървесината, обработена под налягане, е податлива на деформиране в следствие от природните стихии. Излагането ѝ на силно слънце в продължение на дълго време, дъждовете и снегът могат да доведат до нейното напукване и по-бързо износване.

Ние от Експрес Жур сме в бизнеса с изработка на перголи вече над 30 години. Нашите експерти в областта са запознати с всички тънкости на занаята и ви гарантират качествена изработка на дървени перголи от началото до самия край.

Разгледайте нашия сайт и изберете най-добрата декорация за вашия дом сега – от естетически изглеждащи конструкции за двора, до модерни и практични навеси за апартамента. поръчайте вашата дървена пергола на цена, конкурентна на останалите производители. Ние ви гарантираме професионализъм, качество и естетика във всичко, което правим.