Топ 5 видове ветроупорни завеси за бизнес сгради

Днес бизнес сградите имат редица изисквания и норми, които трябва да спазват, за да бъдат безупречни и да предоставят максимално добри условия на труд за всички служители. Нещо, за което повечето работодатели не мислят често, е поставянето на ветроупорни завеси за още по-голямо удобство и защита при работа. Но защо?

Ветроупорните завеси предпазват от влиянията на околната среда, подобряват енергийната ефективност и създават по-добри условия за труд. Освен това обаче ветроупорните завеси могат да направят помещението по-приветливо и уютно за вашите клиенти. Именно затова нека разгледаме нашите топ 5 видове ветроупорни завеси за бизнес сгради.

Стандартни ветроупорни завеси с копчета

Този вид ветроупорни завеси се срещат най-често и са едни от най-предпочитаните за всякакъв тип сгради. Те се захващат към конструкцията с пластмасови въртящи копчета, разположени в центъра на две странични греди. Чрез завъртане на копчетата можете да заключите или отключите завесата.

Ветроупорни завеси с ципове с двойни водачи

Тези ветроупорни завеси са изработени с ципове от двете си страни. Това позволява те да се отварят и от двете страни, което пък носи още по-голямо удобство за използващите ги.

Тези ципове се закрепят на вертикалните кантове на ветроупорните завеси, което означава, че само вътрешните им части се навивиат нагоре, когато завесата се прибира, докато външните ѝ кантове остават закрепени към конструкцията.

Закрепването на завесата може да бъде както стационарно, така и с елипсовидни капси или правоъгълни такива. Това позволява различни начини на прибиране на завесата, както и още по-голямо удобство при употреба, в зависимост от нуждите.

Ветроупорни завеси с механизъм – тип релса

Тези ветроупорни завеси са много удобни за бизнес сгради, тъй като могат да се сгъват и разгъват според нуждите. Те се окачат на релса, по която завесата се движи. Наподобяват именно домашните завеси и са точно толкова лесни за употреба. И въпреки улесненото им използване, ветроупорните завеси с механизъм тип релса са всъщност много ефективни и пасват перфектно на различни типове постройки.

За разлика от стандартните модели ветроупорни завеси, тези от типа релса се прибират настрани, вместо да се навиват нагоре като на руло. Това прави ежедневната им употреба още по-лесна и бърза. Именно затова този тип ветроупорни завеси се препоръчват за всякакъв тип сгради, включително и такива с бизнес цели.

Ветроупорни завеси с коланчета

Това е още един тип лесни за употреба ветроупорни завеси. Той се захваща странично към тръбна или подобна конструкция с помощта на коланчета, както подсказва и името му. Тези завеси са особено подходящи за нестандартни конструкции, които имат тръби или кръгли колони по вертикалите, вместо обикновени правоъгълни греди.

Ветроупорни завеси с капси за куки, въже или PVC кабелни превръзки

На пръв поглед добре познати, защото се срещат на много места, този тип ветроупорни завеси са един по-евтин заместител на завесите с въртящи копчета. Това е така, защото аксесоарите на конкурентния вид оскъпява крайния продукт.

В този случай обаче ветроупорните завеси с капси за куки, въже или PVC кабелни превръзки се изработват с кукички, поставени в центъра на гредата, за която се захващат. Захващат се с въже или свински опашки.

Често задавани въпроси за ветроупорните завеси за бизнес сгради

1. Защо е важно инсталирането на ветроупорни завеси върху бизнес сграда?
Инсталирането на ветроупорни завеси може да предпази сградата от вредните влияния на околната среда, като силен вятър, дъжд и дори влага. Те могат да осигурят по-добра защита на сградата, подобрявайки комфорта на работното място и намалявайки разходите за отопление и охлаждане.

2. Как да избера правилните ветроупорни завеси за бизнес сграда?
При избора на ветроупорни завеси е важно да се вземат предвид фактори като размера на сградата, климатичните условия, желаният визуален ефект и удобството на персонала. Ние от Експрес Жур ще ви помогнем да направите перфектния избор за вас. Свържете се с нас за консултация.

3. Колко често трябва да се поддържат ветроупорните завеси?
Поддръжката на ветроупорните завеси зависи от материалите и конкретния тип, който изберете. Разбира се, трябва да имате предвид и условията на тяхната експлоатация. Въпреки това редовната проверка за евентуални повреди или износване, както и честото почистването на завесите са основна част от запазването на тяхната функционалност и ефективност.