гаражни врати варна

Покупката на входна врата, поставянето на дограма и прозорци в дома ви са важни за вас, тъй като те осигуряват защита, стил, шумоизолация и топлоизолация на жилището ви. Същото внимание и усилие е хубаво да положите и при избора на гаражни врати. Гаражната врата е входът към вашия гараж и тя е толкова важна, колкото и останалите компоненти в екстериора, защото предпазва ефективно вашия автомобил и вещи в съответното помещение от външни атмосферни влияния, като така ги съхранява години наред в добър вид и форма.

Има различни видове гаражни врати и за да вземете информирано решение, трябва да сте добре запознати с тях. Сред най-разпространените и практични са ролетните гаражни врати.

Ролетни гаражни врати

Ролетни гаражни вратиТехните плюсове са заемането на по-малко място, здравината и лесната експлоатация. Изградени са от специални ламели за гаражни врати, които се навиват на ролка в кутия, закачена в горната част на входа на помещението и могат да бъдат изработени от стомана или алуминий.

Металните гаражни врати се отличават с голяма здравина, високо шумоизолиране и сигурност. Използват се най-вече при изграждане на подземни гаражи, портали, големи складове и по-натоварени места, където е важно да се осигури безопасност на съхраняваните предмети зад вратата.

Алуминиевите гаражни ролетни врати са по-леки, не ръждясват и могат да осигурят добра топлоизолация на помещението. Те имат по-дълъг живот в сравнение с металните гаражни врати, заради своето по-ниско тегло, което натоварва по-малко механизмите им.

И металните и алуминиевите могат да бъдат, както автоматични гаражни врати така и механични. Удобството да бъдат отваряни и затваряни лесно от разстояние с дистанционно за гаражни врати, прави първия вариант по-предпочитан от масовия потребител.

Секционни гаражни врати

Секционнигаражни вратиАко се разровите из онлайн пространството и прочетете различни мнения, ще откриете, че секционните гаражни врати са широко употребявани у нас. Те представляват едри панели, свързани с панти, които при вдигане се прибират плътно навътре по повърхността на тавана. Техният най-голям плюс е, че предоставят висока топлоизолация, а механизмът им на приплъзване ги прави много тихи.

Секционните гаражни врати са автоматични и механични и заемат минимално пространство, което ги прави подходящи за всякакви гаражи (малки и големи; с по-нисък или по-висок таван). Здравината им е впечатляваща, а освен това могат да бъдат изработени и в много стилен и красив дизайн дори и от дървени панели с фрезовани или стъклени елементи.

Махови гаражни врати

Маховите гаражни врати (наричани още гаражни врати с летящо крило) също като секционните се монтират само навътре, като основната разлика е, че са изградени от един голям панел, който се прибира под трегера на входа. Те са подходящи за вили или по-изолирани имоти, тъй като при отваряне, крилото заема част от пространството пред гаража преди да се прибере. Освен това маховите гаражни врати предлагат ниска за защита от взлом, така че за по-голяма сигурност на вашия автомобил е препоръчително, гаражът да е вътре в двора, където е защитен и от допълнителна ограда. Гаражните врати с летящо крило също могат да бъдат автоматични или ръчни.

Преди да изберете вида и размера на гаражните врати трябва да имате завършен гараж. Големината на пространството и местоположението на имота, ще ви подскаже на кой тип да се спрете. Най-удачният вариант е да се доверите на фирми за производство и продажба на гаражи и врати, чиито специалисти на място ще вземат необходимите размери. В противен случай, рискувате да подадете грешни размери на гаражни врати, тъй като има специфики при измерването на отвора.

Допълнителен плюс е, че когато се свържете с фирма като Експресжур, вие ще получите и консултация за вида на вратите, материала, автоматизацията и т.н. Ние изработваме всичко по индивидуален размер, така че дори да имате по-нестандартен вход, ще ви предоставим продукт, който да пасне идеално на съответния отвор и да ще ви осигури 100% изолация на помещението от външната среда.

Взимането на размери трябва да бъде извършено прецизно, а още по-прецизен трябва да бъде монтажът. Нашите експерти могат да монтират избрания модел за няколко часа, като ви дадат всички инструкции за работа с дистанционното и автоматичните механизми на гаражната врата.

Нашите врати са изработени от високо качество и ще ви служат години. Винаги можете да се свържете с нас при въпроси за профилактика, поддръжка или ремонт на гаражни врати, закупени от нас. Даваме гаранция за продуктите си и сме на ваше разположение.